Dött som i graven!

På fredagskvällen blev det några timmar i kojan hos Leffe. (På Leffes jaktmark alltså, det är inte så att Leffe bor i kojan permanent om det va någon som trodde det) 5 timmar för att va exakt. Såg en grävling och hörde en orolig bock på avstånd. Jäklar vad segt det va. Inte en skymt av några svin.

Idag är det söndag och morgonen spenderades på skyttebanan där det va sportingstig. Mitt skytte va som vanligt uselt. Per från Nerhyttan lyckades däremot med att skjuta fullt ända fram till dom två sista stationerna. Där sket det sig för honom med. Tyvärr. Men han är nog rätt så nöjd ändå. Tror han fick ner 22/24. Jag fick 17/24. Per ska få ett fint pass på nästa kråkjakt som belöning för hans fina skytte.
Nu är jag trött på det här jäkla hägnet!

Snälla husse! Det finns ju aldrig något att jaga här inne! Kan vi inte åka till Bodahägnet , eller någonstans där det faktist finns nåt att springa efter, och skälla på! I Flen ska det tydligen finnas ett ställe också. Det är ju bara några mil att åka. Snälla!!!Bästa TV-reklamen som körs just nu. Så jäkla bra! I love it!


Två älgar, en räv och en grävling...

...men några vildsvin fick vi varken se eller höra på söndagkvällen jag och Niklas. Men men, bara att ta nya tag!
Just det lillebror, jag har hittat ett
hus åt er!


Vildsvinsvak på Axsjöliden

På lördagskvällen blev det jakt på vildsvin. Det var bröderna Larsson från Nerhyttan, "Stefan i Norrtuna", Andreas från Huddinge och undertecknad. Några av oss hade grisar i sikte, men ingen som kom till skott. Själv fick jag njuta av en fin utsikt, några rådjur och en grävling. Alltid lite speciellt när man blir inbjuden till nya marker.

Jag läste på nåt jaktforum på nätet häromdan där en jägare menade att -jaga utan hund är lika kul som att se på när hår växer. Själv tycker jag att det är rena terapin att få tillbringa fina vårkvällar sittandes i en fin backe. Myggen däremot...  

// "Johan i granbacken"
 

 


"Mördarkorpar" i all äro, men myggorna är visst inte så snälla i år heller...

...se bara hur det gick för Mats från Nerhyttan när han tog sin morgonkaffe på Humbles konditori häromdan!


Många fina foton på Magnus hemsida

Till Magnus Nymans hemsida
Veterinärbesök och "mördarkorpar"

Kom precis hem från Skärholmen, där jag varit och hämtat Wacko som spenderat natten på Södra djursjukhuset.
Bestämde mig för att åka in med honom på söndagen efter 4 dagar med våldsam diarrè.
Tanken va ju att han skulle få göra ett sök på galten jag sköt på lördagskvällen. Men när jag skulle hämta honom på natten så va han inte alls i form tyvärr. Så då fick lite mer rutinerade Nemo rycka ut. 
I alla fall väldigt skönt att få hem busen igen. Väldigt glad och väldigt trött va han. 
Behandlingen på djursjukhuset bestod av vätske- och näringstillförsel i form av dropp. Och lite dietmat fick han också. Inte så billigt!!!

Just det, fick igång min digitalkamera efter lite mekande (slog den mot diskbänken några gånger) och på den låg det några bilder på Wacko när han är valp. Så dom får ni njuta av också... Wacko är en korsning wachtel/slovensk kopov.
Miniatyrbild nr 2 är min personliga favorit. Borde börjat ana oråd redan då. Jag menar, kolla in blicken!Klicka på bilderna så blir dom större

  

  

 

Någon som ska på jaktmässa i helgen? Elmia Game Fair i Jönköping 

Lyckad vildsvinsjakt...

...blev det på lördagskvällen. Och det va tur att jag fick med mig brorsan och Stefan till hjälp. Hade inte lyckats släpa ut den själv. 100 kg i levandevikt. Den gick ca 60-70 meter från skottplats. Kulan gick in strax bakom bogarna och fick med sig hjärtat. Kaliber 6,5x55 Norma Vulcan.
Fick även ett samtal om ett trafikskadat rådjur. Och det hittade vi 3-4 km ifrån platsen som vi hade fått information om från polisen. Bra koll! En get för övrigt med ett brutet framben. Förarn hade slagit ihäl rådjuret i dikeskanten. Och de va ju bra. Tyvärr hade han inte varit lika duktig med att markera ut olycksplatsen. Markeringsbandet låg i diket.

Varg i Hölö! Ca 4 mil ifrån Heby.

Läs mer om det här
Eller se ett nyhetsklipp här

RSS 2.0