Rough shooting

Lite slyngeljakt efter fasan och annat småvilt blev det idag på förmiddagen. 
Det var bröderna Larsson från Heby och så var det bröderna Larsson från Axsjöliden, samt två tokglada hundar som i lätt duggregn gjorde sitt bästa för att få till lite jakt.
En fasantupp och en nötskrika blev resultatet efter några timmars promenerande och sparkande i ris och buskar. Några fasanhönor och en hare klarade sig undan med livet i behåll.Älgjakten 2009   
  
  

 

   


Två dagar kvar till älgjakt! Och lilla Noah funderar över transportmedel och vilket camouflage som är rätt för årstiden.

 


En dovhjort blev det igår

Och det gick till ungefär så här:

Kom hem från jobbet vid tre. Slängde in hund och bössa i bilen och åkte. Satte mig på pass. Satt och glodde i en halvtimma ungefär. Kommer världens hagelskur. Ställer mig under tornet en stund. Blir rastlös och bestämmer mig för att smyga vidare. Knallar bort mot nästa pass. Stöter upp en dovhjort när jag nästan är framme. Står och svär en stund. Sätter mig i tornet. När jag suttit i en halvtimma går det ut hind med kalv ca 35 meter framför mig. Väntar in ett läge och skjuter kalven som lägger sig på plats. Sitter kvar en stund och lyssnar på hinden som står en bit bort och lockar. Går ner och släpar kalven ca 100 meter så att hunden får jobba lite. Går upp och hämtar bil och hund. Gör misstaget att låta jycken söka fritt efter hjorten. Först går han jättefint i spåret ca 30 meter, men så sticker plötsligt iväg in i björskogen och tar upp get med killing. Drevet går iväg i några minuter för att sen vända och jag får rådjuren i famnen bokstavligen talat. Kopplar hunden och går fram till hjorten som är totalt ointressant.
Till slaktboden.


RSS 2.0