Davids bock

        

Efter en ganska händelselös premiärsittning på måndagskvällen så bestämde David och jag att det va dags för ett nytt försök på fredagen. Ett nytt pass med nya förutsättningar och lite bättre väder gjorde att jaktlusten var på topp!
Vi satte oss i ett torn med utsikt över en nyslagen klövervall framför oss och lite till vänster en vall som växt sig några decimeter hög. Det blir nog räv ikväll kom vi överens om när vi satt och spanade ut över den nyslagna.
Efter någon timme sprang det ut en liten dovspets ca 70 meter framför oss och efter ytterliggare någon stund stod det ännu en dov till vänster om oss uppe i skogskanten.

Tiden gick och när klockan blivit nio började det kännas lite trögt. Skulle det komma någon bock så var det nu!
Och visst gjorde den det! Bakifrån till vänster om oss kom den skuttandes och började gå och beta på ca 60 meters håll från oss.
David satte sig tillrätta och la upp bössan mot kanten på tornet. Man kunde ana en viss nervositet (när han följde bocken i kikaren) i form av en ganska oregelbunden andning och konstiga ryckningar i ben och axlar. David hade fått Parkinsons på bara några sekunder! : )
Några djupa andetag senare och när lugnet infunnit sig gick skottet och David hade fällt sitt livs första råbock!
Bockpremiären
Inga korvar den här säsongen...

På söndagen hade vi en liten arbetsdag med jaktlaget. Några saltstenar va kvar som skulle ut, lite passröjning och renovering av några torn. Dom sysslorna avklarades rätt så fort och det blev en stund att snacka jakt och umgås.
Jaktledarn bjöd på nån slags vildsvinskompott till lunch som smakade mycket bra. Han har visst börjat träffa nån slags dietist som har gett honom order om att börja käka massa grönsaker och sånt nyttigt. Så några gamla grillkorvar med vitt bröd och med senap och ketchup lär vi ju inte få se på grillgallret den här jaktsäsongen.
Men då har vi ett problem, eftersom våran samlingsplats kallas för korvgropen. Och det blir ju lite knäppt om man inte får äta korv i korvgropen!
Så det betyder att vi måste döpa om våran kära Korvgrop. Och det får ju bli nåt i stil med "Broccolibacken" eller "Grönsakslandet" eller nåt. Kommer ni på nåt bra så lämna era förslag i kommentarsfältet nedan.

En lyckad morgon blev det den 1:a augusti med två rävar och fyra grävlingar fällda.
Och några dagar innan det så lyckades "ungdomarna " med att skjuta tvåsiffrigt under en tidig kråkmorgon.   

  

 

                  Bellman i duell med Hälge


 

RSS 2.0